21 FIRA MEDITERRÀNIA

" Máquinas sagradas " als Tallers RAMON PONS

.La Fira Mediterrània de Manresa és un mercat d'espectacles que enguany a celebrat la seva 21ª edició. La fira es mou en dos eixos principals: la cultura i les músiques del món.

Se celebra anualment des de l'any 1998 i es un esdevingut que té un gran èxit de públic.

La Fira Mediterrània té un caràcter interdisciplinari i aglutina els diferents llenguatges artístics: arts visuals, circ, dansa, exposicions, música, narració oral i teatre. Els espectacles programats són de diferents formats -petit, mig o gran-, de sala o de carrer, i adreçats tant al públic adult com al familiar.

Mesos abans de la celebració de l’ edició d’ enguany que es va celebrar del 4 al 7 d’ Octubre, la dirección de la fira ens va contactar per demanar-nos si seria posible realizar un espectacle a les nostres instalacions.

La proposta va ser totalment inesperada.

Fer un espectacle de la fira al taller ? – Varem pensar …

La resposta no podía ser un altra i l’ espectacle “ Máquinas Sagradas “ amb el coreògraf i ballarí sevillà Juan Carlos Lérida acompanyat pel cantaor “ El Pirata “ seria una realitat.

"El flamenc està per tot arreu. Fins i tot, en un taller de cotxes". Així és com ho veu el coreògraf i ballarí Juan Carlos Lérida, que sempre observa el món sota el filtre del flamenc.

L’ espectacle es va poder veure en tres ocasions. La primera, divendres a les nou de vespre, i les altres dues dissabte, a les sis de la tarda i a dos quarts de nou del vespre. En tots els passis -de mitja hora de durada- es va arribar a l'aforament màxim.


L'acció artística passava per diversos  espais del taller, buscant la sonoritat de cada zona a través d'eines i objectes diversos. Es va poder gaudir d'un zapateado damunt de desenes de matrícules, dels sons a través dels tubs d'escapament, etc…

Cal dir que l’ artista va estar una setmana “ residint “ al taller per tal d’ aprendre el funcionament d’ un taller mecànic  i inspirar-se per l’ espectacle. Va coneixer de primera mà els seus rituals, les seves rítmiques i els seus sons.

https://vimeo.com/304884027

 


Cercador

Tallers Ramón Pons, SL

  Avinguda de Tudela, 10,
Manresa, 08242, (Barcelona)

  938727951

  608793979