AVANTATGES I INCONVENIENTS DE LA LIMITACIÓ DE VELOCITAT EN VIES URBANES.

Circular a 30 km / h pot provocar avaries en el teu cotxe

          El passat 11 de maig van entrar en vigor els nous límits de velocitat a ciutat. La mesura està pensada per reduir el risc en cas d'atropellament i accidents, a menor velocitat menor gravetat dels accidents i atropellaments i fixa, com a norma general la velocitat a 20 km / h, 30 km / ó 50 km / h en funció del nombre i sentit dels carrils.

        Tot i que aquesta regulació pretén oferir menys contaminació i més seguretat, la veritat és que està lluny de ser  tot avantatges.Aquesta mesura, que reduirà a la meitat el soroll ambiental, tindrà un efecte mediambiental negatiu, ja que en marxes més curtes es contamina bastant més que en marxes llargues a baixes revolucions.

       La reducció de la velocitat pot provocar avaries en els vehicles.      A menys velocitat, marxes més curtes. Això es traduirà en un major desgast de l'embragatge. Cal tenir en compte que si circulem a una velocitat de 30 km / h la seva feina, serà més gran, ja que també haurem de realitzar un major nombre de canvis de marxes. 

         La conducció a menys velocitat provocarà que es revolucioni menys el motor i, com a conseqüència, les partícules contaminants poden acabar acumulades en el sistema d'escapament, especialment en el filtre de partícules, podent arribar a danyar-lo.Recordem que el filtre de partícules s'encarrega de reduir les emissions contaminants que surten per la fuita del cotxe. Aquest filtre atrapa substàncies sòlides que, quan arriben a la temperatura necessària, es cremen i s’ expulsen i són menys nocives.Es poden veure afectats els sistemes anticontaminació, on la manca d'un règim de treball constant es tradueix en avaries en EGR i FAP.Per evitar una avaria del filtre de partícules es recomana fer tasques de manteniment com la descarbonització del motor, així com sortir a carretera i poder utilitzar marxes més llargues. Es recomanable que al sortir a carretera circulis uns minuts a altes revolucions. Això provoca que augmenti sensiblement  la temperatura del vehicle i, per tant, que el filtre de partícules agafi abans la calor necessària per a crema aquestes substàncies contaminants, disminuint el risc de col·lapse i netejant el  mateix filtre. 

        En el cas de circular en segona a velocitats entorn dels 30 km / h, el problema es causat  per l'excés de vibracions i esforços que suposa conduir a baixes voltes i que pot castigar els silemblocs del motor.

        La situació s'agreuja amb els sistemes Start & Stop, que ja pràcticament,  tots els cotxes nous equipen. Aquest dispositiu de parada i arrencada automàtica és pràctic en les parades més o menys prolongades, cosa que provoca moltes parades curtes i arrencades. Cada vegada que el Start & Stop actua es necessita una aportació extra de combustible. 

        Si a més parlem de cotxes molt antics o mal mantinguts, també ens trobem amb els problemes de refrigeració que pot provocar circular a baixa velocitat durant llargs períodes.Circular per ciutat, i a baixa velocitat, és el major enemic d'un motor tèrmic. I si és dièsel pitjor encara. 

        Com a reflexió d'aquesta situació, els grans beneficiats d'aquesta entrada en vigor són els vehicles híbrids i elèctrics, vehicles on l'ús d'un motor elèctric els permet treure benefici de la conducció urbana i la baixa velocitat.


Cercador

Tallers Ramón Pons, SL

  Avinguda de Tudela, 10,
Manresa, 08242, (Barcelona)

  938727951

  608793979