CONSELLS PER CONDUIR A L' ESTIU

10 consells per conduir aquest estiu

 

               A l'estiu no és fàcil evitar les hores de calor al viatjar. Per això, si vas a posar-te al volant amb altes temperatures fes un cop d'ull a aquestes recomanacions per fer més suportable la conducció.                    

La calor es converteix en un dels nostres majors enemics al volant quant arriba l'estiu. Per combatre-ho, no només n'hi ha prou amb posar l'aire condicionat, també és necessari seguir unes pautes que ens ajudaran a fer el nostre viatge més suportable. Aquí teniu recomanacions molt útils per no patir al volant.

 10 consells per conduir amb calor: 

I-             El nostre cotxe també pateix les conseqüències de la calor. Abans d'iniciar un viatge, realitza una revisió dels elements principals, ja que la temperatura alta augmenta el risc de patir una avaria.

II-          Cal posar a punt el sistema de ventilació o climatització del vehicle. En la teva revisió prèvia a la temporada estival, no oblidis aquest punt. Recorda també canviar els filtres cada dos anys o 15.000 quilòmetres per garantir la qualitat de l'aire.

III-       Si vas a conduir, és important iniciar el viatge descansat i sense haver consumit medicaments, drogues o alcohol  les hores prèvies. Evita també els menjars abundants.

IV-       Intenta no carregar massa el vehicle, sobretot l'habitacle. Això permetrà que els passatgers viatgin amb menys sensació d'aclaparament. A més, els objectes solts a l'interior es converteixen en perillosos projectils en cas d'accident.

V-          Realitza parades cada dues hores i aparca el vehicle en una ombra. Aquest descans és un moment idoni per hidratar-se amb aigua o refrescos.

VI-       Evita viatjar en les hores de més calor. El recomanable és fer-ho a primera hora del matí o a última de la tarda, però sempre amb llum diürna.

VII-    Evita fumar dins el cotxe. Els compostos químics del tabac augmenten la sensació de cansament i, per descomptat, són nocius per a tu i els teus acompanyants.

VIII- Utilitza peces de vestir lleugeres i ulleres de sol.

IX-       Si el teu vehicle disposa de climatitzador , intenta mantenir la temperatura de l'habitacle entre 19 i 24 graus i procura que les sortides d'aire no apuntin directament al pit o a la cara dels ocupants.

X-            Si viatges en moto, utilitza peces especials per a l'estiu i un casc ventilat.     

 

 

 


Cercador

Tallers Ramón Pons, SL

  Avinguda de Tudela, 10,
Manresa, 08242, (Barcelona)

  938727951

  608793979