CONSELLS PER ESTALVIAR COMBUSTIBLE

10 consells per optimizar el consum de combustible

Recomanacions per estalviar en el consum de gasolina: Gastar menys combustible no només repercuteix en la nostra butxaca. Quan el nostre vehicle consumeix menys combustible, estem contribuint a cuidar el medi ambient, ja que vam emetre menys emissions nocives a l'atmosfera. De poc serveix que els nostres cotxes equipin motors cada vegada més eficients si la nostra conducció i els nostres hàbits no ho són. 

Estalviar combustible

  • 1. Planifica bé el teu viatge

Un viatge ben planificat li permetrà arribar al seu destí de la manera més ràpida, fàcil i segura, i per tant realitzar una conducció més eficient estalviant combustible.És important estar informat si hi ha obres o retencions; els embussos prolongats incrementen considerablement la despesa del combustible.Allargar només deu minuts el viatge d'1 hora provoca un augment del consum en gasolina o dièsel d'un 14%.

 

  • 2. Comprova la pressió dels pneumàtics

Tot el treball que realitza el motor es transmet a les rodes perquè el cotxe avanci, i aquestes han d'estar en perfecte estat. A més de cuidar la nostra seguretat, ens permetrà una conducció més eficient.Els pneumàtics han d'anar inflats a la pressió indicada pel fabricant i segons lescondicions climatològiques.Si no, el motor necessitarà fer més força i gastarem més carburant.Si els pneumàtics són de baixa qualitat, també és més difícil estalviar combustible. 

  • 3. Redueix les càrregues innecessàries

Abans d'emprendre la marxa, si es tracta d'un viatge, hem de racionalitzar el volum i el repartiment de la càrrega. No només és una qüestió d'espai, conduir amb 100 quilos de pes innecessaris a bord ocasiona que el consum de combustible, en un cotxe de mida mitjana, es dispari un 6%.Tingues també en compte que els elements influeixen en l'aerodinàmica del vehicle, baques o portabicicletes, perjudiquen de forma molt negativa els consums. 

  • 4. Arrancada i posada en marxa

Arrancar el motor del cotxe sense trepitjar l'accelerador (en els motors de gasolina pots iniciar la marxa immediatament després de l'arrancada, en els motors dièsel, espera uns segons abans de començar a moure't).La primera velocitat només serveix per posar en moviment el vehicle, i transcorreguts els primers metres cal engranar la segona depresa. Comença a conduir lentament (20 km / h en 5 segons per estalviar un 11 per cent de combustible) i evita accelerar bruscament. 

  • 5. Mantenir la velocitat uniforme

Mantingues la velocitat el més uniforme possible, busca fluïdesa en la circulació, evitant frenades, acceleracions i canvis de marxa innecessaris. Per desaccelerar, aixeca el peu de l'accelerador i deixa rodar el vehicle amb la marxa posada en aquest instant. Frena de forma suau amb el pedal del fre i redueix de marxa el més tard possible.Les baixades et permeten aprofitar-les per estalviar en el consum de gasolina. Aprofita la inèrcia per avançar el canvi de marxes circulant a baixes revolucions.


El consum de combustible creix exponencialment amb la velocitat. Mantenir per sota de les velocitats legals, no només evitarà que ens posin una multa,sinó que també reduirà el consum del carburant. Circular el temps més gran possible en les marxes més llargues i a baixes revolucions. A les pujades, retarda al màxim reduir de marxa, incrementant la pressió sobre l'accelerador, encara que mai trepitjant a fons.

 

  • 6. No mantinguis el motor inactiu

En parades prolongades, és recomanable apagar el motor. Un motor al ralentí durant 10 minuts (en punt mort i amb l'aire condicionat desconnectat) consumeix 0,13 l / 100 km de gasolina.El sistema Start & Stop forma part de l'equipament de la majoria dels cotxes de gamma mitjana que avui podem trobar al mercat. Gràcies a aquest sistema, el cotxe apaga el motor el temps que està aturat, evitant així el consum de carburant durant aquest període, i torna a arrencar quan ens posarem en marxa. 

  • 7. Ús de l'aire condicionat

Hi ha vegades que preferim baixar les finestretes a posar l'aire condicionat. Això es pot admetre en ciutat, a baixa velocitat i si no tens molta pol·lució al teu voltant, però és contraproduent en carretera.En entrar l'aire per les finestres es trenca amb el flux de l'aire per la carrosseria i es genera un fre que obliga a un important excés de treball del motor, i això es nota ràpidament en el consumA la carretera, evitar obrir les finestres, ja que eleva més la despesa del combustible que si encenem l'aire condicionat. Intenta fixar una temperatura mitjana raonable, ni molt baixa ni molt alta. Si la temperatura està massa baixa, obliguem al sistema a treballar més i necessitarà més combustible 

  • 8. Fes servir el fre motor

Si deixes anar l'accelerador quan t'adones que has de frenar, s'atura el subministrament de combustible, de manera que el rendiment d'aquest augmenta en un 2%.Condueix sempre amb una distància de seguretat adequada i un ampli camp de visió que et permeti veure dos o tres vehicles per davant. 

  • 9. Canvia de marxa a baixes revolucions

Optimitza al màxim el canvi de marxes. Circula el temps més gran possible en les relacions més llargues i a baixes revolucions (a la ciutat, sempre que sigui possible, utilitzar la 4a o 5a marxa, respectant els límits de velocitat).Sobre el paper, el parell motor d'un cotxe dièsel aconsella canviar de marxa entre les 1.500 i 2.500 rpm. En cas dels de gasolina el moment òptim se situa entre 2.000 i 2.500 rpm.

  • 10. Fes un bon manteniment

Per estalviar combustible, el motor ha d’ estar en un estat òptim, així com els sistemes i components que l'envolten.

 Assegura't que el líquid refrigerant i l'oli estan al seu nivell. Un motor mal refrigerat o lubricat sempre gasta més. Així mateix, si el filtre d'oli no està net, pot incrementar el consum considerablement.


Cercador

Tallers Ramón Pons, SL

  Avinguda de Tudela, 10,
Manresa, 08242, (Barcelona)

  938727951

  608793979