ERRADA DE COMBUSTIBLE

Una errada que encara es produeix

manguera betzinera

  • Què passa si poso gasolina a un dièsel ? Segur que, encara que no t' hagi passat a tu, has sentit d'algú que s'ha confós a l'hora de repostar i ha tirat gasolina en lloc de dièsel en el seu cotxe. Segons un estudi, cada any, al nostre país, més de 72.700 conductors s'equivoquen en fer combustible en el seu vehicle. Fa uns anys, resultava més fàcil confondre un carburant amb un altre a l'hora de repostar. La raó es devia al fet que l'amplada del diàmetre de la boca del dipòsit de combustible era molt semblant en tots els models. Actualment, en els automòbils més nous les possibilitats d'error de repostatge s’han reduit, ja que les amplades de les boques, tant dels dipòsits com de les mànegues, són diferents. El broc d'una mànega dièsel és més ample que el d'una mànega de gasolina pel que, físicament, és gairebé impossible ficar dièsel a un cotxe de gasolina. Pero en el cas contrari, introduir una mànega amb gasolina en el dipòsit d'un vehicle dièsel, és un error que pot donar-se amb més freqüència. Aquest és el motiu pel qual sembla que els errors a l'hora de repostar se segueixen produint, i molt. 
  • Si ens adonem que ens hem equivocat de carburant en la pròpia benzinera, podrem minimitzar-ne les conseqüències, ja que es pot actuar de forma ràpida. -Si has detectat el problema en el propi sortidor, no moguis el cotxe, ni tan sols introdueixis la clau al contacte per evitar que entri el combustible equivocat en el circuit i la bomba.
  • Avisa l'assistència en carretera, perquè enviïn lla grúa.
  • El problema important el tenim si conduïm el cotxe amb el combustible equivocat, el que pot provocar danys d'importància en el vehicle, segons el temps o els quilòmetres recorreguts. Si repostem dièsel en un cotxe de gasolina, si la quantitat errònia de combustible que hem repostat es gran (més d'un quart de dipòsit), el més freqüent és que el cotxe pugui arrancar però que s'aturi a l'instant. A l'arrancar, el gasoil ja ha recorregut diversos llocs i, un cop al taller, cal buidar tot el dipòsit de combustible,i netejar tubs i injectors pels quals hagi pogut circular el dièsel.
  • Si per contra, repostem gasolina en lloc de dièsel el cotxe arrancarà, circularà emetent sorolls molt estranys i al final es pararà. En aquest cas es veurien afectats greument sistemes com el filtre o la bomba d'injecció del motor dièsel

Cercador

Tallers Ramón Pons, SL

  Avinguda de Tudela, 10,
Manresa, 08242, (Barcelona)

  938727951

  608793979