LA CONDUCCIÓ A L' HIVERN

Consells per una conducció més segura

Consells per conduir a l'hivern amb mal temps

Pluja, boira, fred, neu...

 

 Pluja, boira, fred, neu ... Aquestes condicions adverses són una de font de risc afegit per a la conducció. Per evitar-ho cal seguir una sèrie de consells molt senzills.

  1. Preparar el viatge


Sempre 
és bo ser previsor quan cal agafar el cotxe, això és especialment útil a l'hora d'afrontar desplaçaments hivernals. És recomanable informar-se de quin temps farà a les zones per les quals va transcórrer aquest trajecte (l'AEMET és una font molt fiable) i l'estat de les carreteres (DGT) perquè no hi hagi imprevistos. També cal proveir-se amb roba d'abric, un carregador per al mòbil  i aigua. Cal evitar, si és posible, viatjar davant la proximitat de temporals de fred.

  1. Preparar el nostre cotxe


Durant aquesta estació 
es recomana omplir el dipòsit. En cas de gelades, utilitzar una rasqueta per eliminar les plaques del parabrisa. Mai cal fer-ho amb aigua calenta, ja que el contrast tèrmic pot trencar el vidre. La revisió de l'estat de les escombretes, el rentaparabrises i els nivells de líquid anticongelant també són molt adequats en aquesta etapa de l'any. Els pneumàtics són especialment importants en aquestes dates en què la pluja i fins i tot la neu i el gel són molt habituals. Cal revisar amb atenció el seu estat i, en cas de zones amb temperatures molt baixes al llarg d'aquests mesos, recórrer a les cadenes i fins i tot als pneumàtics d'hivern.

  1. Adaptar la conducció a les condicions de la carretera


Cal augmentar la prudència quan es condueix en condicions adverses. Això implica reduir la velocitat, evitar les maniobres brusques i augmentar la distància de seguretat. Si plou abundantment, cal estar atent davant la possibilitat de patir aquaplaning; en aquest cas, cal agafar amb fermesa el volant, 'buidar' el peu de l'accelerador i evitar frenar. Si ens topem amb el temut gel o amb neu, mai cal girar en excés la direcció i frenar en línia recta per no comprometre l'estabilitat del cotxe. Si cal emprendre la marxa sobre una carretera gelada o nevada, fer-ho amb marxes llargues. Si hi ha boira, convé encendre els llums antiboira i guiar-se per les línies de la carretera.

 


Cercador

Tallers Ramón Pons, SL

  Avinguda de Tudela, 10,
Manresa, 08242, (Barcelona)

  938727951

  608793979